“Getuigenissen”

Wij bezorgen u graag de mening van cursisten die in de voorbije jaren een taaltraining volgden bij EUROSPEAK.
Hieronder enkele reacties.

“It was my third attempt to learn Dutch language since I arrived in Belgium. The first time, I didn't like the approach and the teacher in a different well established learning school. The second time, I tried group lessons at a pace which wasn't adapted to my level and challenging agenda. With Eurospeak, I had this opportunity to progress according to my need and availability. The school found the perfect match for my teacher, which made this learning journey a positive experience.”
Bellaguet Elodie – Vandemoortele – Dutch – 2021

“Combinatie van must-haves en interessante weetjes voor een beginnend spreker. Aangename lesgever die op zoek gaat naar de specifieke noden van de cursist en aandacht geeft aan de belangrijkste verbeterpunten in de loop van de cursus.”
L.A. - Traject - Frans voor het werk - 2020

“Mijn dochter heeft op korte tijd veel bijgeleerd en na amper 10u begint ze al Franse woorden te gebruiken.”
Ann – junior programma Frans (4 jaar) – 10 lesuren – 2019

“Wim is een geweldige leraar met een brede kennis. Hij kan op een interessante manier lesgeven. De lessen waren altijd leuk”
Michal Mroz – OCAS Zwijnaarde – groepscursus Nederlands – 120 lesuren – 2018-2020

“De taaltrainer paste zich aan aan mijn vraag wat ik wenste bij te leren. Ik heb veel bijgeleerd! Bedankt!”
L.V. – Total Belgium – individuele cursus Frans – 30 lesuren – 2018-2019

“Ik wil bij deze toch nog eens benadrukken dat de lessen héél waardevol zijn en ik op relatief korte tijd al een groot verschil merk in mijn taalgebruik. Het feit dat elke les opgebouwd werd rond items die ik zelf kon aanbrengen (onderwerpen waar ik de voorbije week tegen aan hikte of conversaties waar ik me van afvroeg : hoe had ik dit anders/beter kunnen doen) heeft daar zeker een positieve bijdrage toe gehad.”
Liesbeth De Grave – Niko – Individuele cursus Frans – 40 lesuren, 19/02/2015

“Ik ben erg tevreden van de taaltrainer-coach. Ik heb veel gehad aan deze cursus. De lessen waren erg interessant en heel praktijk gericht. De conversatie Frans en opfrissing van werkwoorden, grammatica, vocabulaire, zakelijk Frans zijn aan bod gekomen en vormen een meerwaarde en pluspunt bij mijn job 1 dag per week op de startersservice.”
Marleen Druyts – SD Worx – Individuele cursus Frans - 30 lesuren, januari 2014 – februari 2015

“Ik ben tevreden over de resultaten die ik bereikt heb bij het volgen van deze cursus Frans . Ik beschikte reeds over een goede basiskennis, maar dit was niet voldoende om discussies aan te gaan met Franse klanten of om een degelijk gesprek te voeren. De lessen werden goed voorbereid en er werd heel goed rekening gehouden met de sector waar ik tewerk ben gesteld . Ik heb heel wat terminologie geleerd die ik goed kan gebruiken . Ook werd er gehamerd op sleutelzinnen die veelvuldig voorkomen en een handig hulpmiddel zijn bij het maken van een afspraak of bij een eerste kennismaking . Bedankt aan de lesgeefster , Catharine, een rustig persoon waarbij ik mij héél goed voelde en die mij geduldig verbeterde of uitleg gaf. Ik hoop dat ik de cursus in 2015 kan verderzetten.”
Marijke Claeys – Sales Manager Microfibres Europe NV – 30 lesuren Frans op school Eurospeak van 2/06/2014 tot 21/10/2014

“ De individuele cursus Frans werd op een zeer aangename manier gegeven met enorm veel interactie lesgeefster – leerling. De gekozen onderwerpen waren vooral onderwerpen gerelateerd met de werkomgeving en de interesses van de leerling m.a.w. heel vlotte en spontane cursus!”
Anne Marie Caboor – TOTAL Belgium, Lubricants Plant Rieme – 30 lesuren Frans in-company, van 26/03/2014 tot 10/09/2014

“ - Beide cursussen waren zeker een meerwaarde vooral naar specifieke technische woorden.Beide lesgevers hebben zeker de moeite gedaan om extra en specifieke info op te zoeken. - Tevens zat er ook een stuk herhaling in waardoor ik de draad terug kon oppikken (zoals zinsopbouw, beleefdheidsvormen, vervoegingen van werkwoorden ,...) - Tevens werden de afspraken goed opgevolgd naar data toe en bij afwezigheden werd ik op de hoogte gebracht . - Er werd ook nazorg voorzien. Er werd ook verwezen naar specifieke sites op het internet zodat ik later nog kan bijleren of bijschaven. - Zowel Frédéric als Fanny waren professioneel maar tevens sociaal en menselijk tevens als Eurospeak zelf.”
Danny Depraetere – Recticel Flexible Foams – 20 lesuren Engels (van 10/03/2014 tot 11/04/2014) en 20 lesuren Frans ( van 22/04/2014 tot 3/06/2014) gevolgd, in-company

“ Gezien mijn drukke en internationale job is het niet evident een cursus op 'mijn' maat te vinden. Bij Eurospeak blijkt dit wel evident te zijn, zowel op vlak van agenda als op inhoudelijk vlak. De evolutie die ik heb gemaakt op 15 weken is ongelooflijk. Met dank aan mijn docente die perfect wist waar mijn behoeften lagen. Ik ben dan ook zeer tevreden en heb reeds een collega Eurospeak aanbevolen . ”
Dominik De Vreese – International Marketing Manager Sports Nutrition Omega Pharma Belgium – 30 lesuren Frans – mei 2014

“Goede lessen. Zeer veel gesprekken, belangrijk voor de uitspraak. Aangezien we een kleine groep hadden, was de sfeer ook gemoedelijk. Geen problemen om fouten te maken (waaruit je uiteindelijk leert). Niet alles was allemaal onbekend, maar door de lessen werd je gewezen op fouten die je al lang maakt en waarvan je zelf niet beseft dat ze fout zijn.”
Nele Gabriels – SD Worx – cursus op maat Engels 30 lesuren – 2012/2013
Eindbeoordelingsfiche van de betreffende cursist.

“Lessen waren zeer interactief en werden aangepast en waren gericht op dagelijkse noden voor gebruik van de taal. Zeer goede lesgever die rekening hield met huidige niveau van Franse kennis en cursussen aanbood in functie van de echte noden voor gebruik voor dagdagelijkse werktoepassingen. Ben zeer tevreden over gevolgde cursus.”
Rudi Elsen – Niko – cursus op maat Frans 60 lesuren – 2011/2013

“De leerkracht bereidt de les zeer goed voor naar aanleiding van onze vragen/problemen/moeilijkheden en noden (voorbeeld in kader van Payroll en Human Resources) De les werd goed gegeven en was zeer aangenaam om te volgen. Wanneer we de correcte vertaling niet wisten of een fout maakten, werden we onmiddellijk bijgestuurd, waardoor je weet waarop je in het vervolg moet letten.”
Tess Janssens – SD Worx – cursus op maat Frans 30 lesuren – 2013

“Voor mij was dit een zeer aangename ervaring . Ik heb toch mijn algemene kennis kunnen opvoeren. Handboeken zijn zeer goed. Discussies en gesprekken over actualiteit waren leuk. Ik zou deze cursus zeker aanraden aan andere mensen. Dank aan Isabelle voor haar inzet. “
Eddy Wouters – Nynas – cursus op maat Frans 20 lesuren - 2013

“ De leerkracht(en) is/zijn zeer onder de indruk van Kaya’s Engelse knowledge als mede spelling! Ze krijgt samen met andere non native English speakers extra aandacht voor wat betreft de Engelse taal en ook die leerkracht wist niet wat ze hoorde toen ik haar vertelde dat Kaya "maar" zo weinig privélessen Engels had gehad! De eerste schooldag heeft Kaya (evenals haar klasgenoten)een brief moeten schrijven aan haar huidige teacher en werd haar gezegd dat ze wellicht de woorden die ze niet wist in het Engels in het Nederlands mocht schrijven. Deze brief moest de juf "helpen" om hen beter te leren kennen etc. Tijdens een eerste 10 minuten gesprekje kort nadat Kaya haar brief had geschreven heb ik deze brief mogen lezen. Ik was zeeeeerrrr aangenaam verrast! Een heel A4tje volgeschreven in bijna perfect Engels zonder ook maar 1 woord in het Nederlands! Weliswaar korte zinnen etc maar toch! Echt zeer indrukwekkend. Gisteren kwam ze thuis met de resultaten van 2 woord dictees. 8 op 10 en 10 op 10! Weliswaar woordjes die we gedurende de week ook als huiswerk taak hadden geoefend maar toch. Best wel moeilijke woorden als healthy, exercise, fibre, breakfast etc. Ook over haar uitspraak is men zeer tevreden! Kortom, hierbij nogmaals heel hartelijk bedankt voor je enorme inzet en jij, en/of Eurospeak, kan ons altijd als referentie opgeven mocht dat nodig zijn!”
Familie van Vliet (privé junior cursus, 21 lesuren, 2012) - eind juni 2012 verhuisd naar Abu Dhabi.

“Hopelijk kan ik later nog eens gebruik maken van jullie instituut. Voor mij persoonlijk is het absoluut een topper van formaat geweest, ik had nooit durven dromen dat ik zo'n vooruitgang ging boeken! Een dikke proficiat en dank aan jullie organisatie en niet in het minst aan mijn lesgever Dhr. Wim Smets.”
Daniel Margodt, Tyco Electronics

“We zijn unaniem zeer tevreden! De les was uitstekend voorbereid en tot in de puntjes in orde (voorbeelden van Griekse letters op foto, een minicursus op maat gemaakt voor ons met voorbeelden uit onze data gesorteerd per klank e.d.). We kijken al uit naar het vervolg!”
Karen Windey, TeleAtlas

“Het was allesomvattend. Alles was interessant, verrijkend en opbouwend.”
Barbara De Poorter, Group Monument

“Ik ben zeer tevreden over de verdeling grammatica en mondelinge oefeningen in de les.”
Lies Planckaert, Securex

“Alles wat ik ervan had verwacht kwam zeker aan bod in de les.”
Lies Boone, ArcelorMittal

“De inhoud is heel praktijkgericht. Goede onderwerpen.”
Katrien Tempels, ArcelorMittal

“Bij deze wil ik graag mijn dank betuigen voor de professionele en zeer leerrijke cursus die ik net beëindigd heb bij EUROSPEAK. Mijn speciale dank gaat uit naar Isabelle Denis, die een cursus volledig op maat voorgesteld heeft en erin slaagde om een eerder saaie leerstof op een zeer aangename manier over te brengen.”
Filip Koch - Benelux Area Manager -Panduit Europe Ltd
Cursus op maat - Frans - algemeen en vaktechnisch

"Na mijn sollicitatiegesprek bij Actiris kreeg ik de raad een taaltest af te leggen in de taalhoek van Actiris. Zo zou ik bij aanwerving 60 uren individuele Franse les kunnen volgen. Ik bezocht allerhande websites in de lijst van partners van Actiris. Eurospeak spak me het meest aan. Marleen Das legde me vriendelijk en geduldig alles in geuren en kleuren uit en ik kreeg twee leerkrachten voor de lessen Frans. Het tempo waarmee ik vooruit ging, is niet te omschrijven. Daarenboven klikte het ook nog eens enorm met Bénédicte en Ludovic die ik voor altijd zal herinneren als professionele, enthousiaste en sympathieke leerkrachten. Wat me nog het meest van al verbaasde, was de manier waarop deze elkaar zo perfect aanvulden. Bénédicte had een eerder praktische benadering, terwijl Ludovic de theorie al eens graag onder de loep nam. De ideale mix die gemaakt heeft dat ik nu dagelijks tientallen gesprekken in het Frans kan voeren met werkzoekenden, infosessies voor Franstalige groepen kan geven,…en me daarbij nog eens op mijn gemak voel ook! Verder verdient Eurospeak een dikke pluim voor haar flexibiliteit! Eurospeak: un grand merci!”
Tamara Heeren - Tewerkstellingsconsulente Actiris, Agentschap Elsene